Tak už se nám to po roce opět blíží. Dvě degustace, vždy v neděli, 2.6 a 16.6 budeme se těšit. Rezervace na Base campu tel. 581 702 351
Ochutnáte 10 vín z Přerova, k pěti z nich luxusní degustační sousto :-)
Vždy pouze 50 míst.

2018 - nejteplejší ročník v historii?

Nejspíš ano a zároveň jeden z nejsušších srovnávaný s ročníkem 1947.

Réva vyrašila již na začátku dubna a obavy z jarních mrazíků při takto časném rašení se naštěstí ukázaly být neopodstatněné. Celou vegetaci charakterizovaly prakticky dvě slova, vedro a sucho. Ukázalo se v praxi, že tyto podmínky daleko lépe snáší modré odrůdy pro výrobu červeného vína a tak sklizeň začala Pinotem již 16.9.2018 při 23°NM a kvalita je naprosto fantastická, horší to bylo s bílými odrůdami které to díky suchu předčasně vzdávaly a tak jsme na cukry čekaly déle, u hibernalu dokonce až do 17.11. Nakonec jsme i tak sklidily rekordní množství 3115kg, vše v přívlastkových kvalitách a na vína se velmi těšíme. K dispozici budou poprvé na Olomouckých vinných trzích 24-25.5 2019 a v červnu na našich pravidelných degustacích na Base campu.

18.6 a 24.6 2018, od 17:00 - Degustace "Vín s duchem pravěku"

Dovolujeme si vás opět po roce pozvat na degustace "Vín s duchem pravěku", vín značky Vinum Predmostensis. Jako vždy budou degustace dvě, po 50-ti místech na každou. Kdo si nepospíší s rezervací bude mít šanci až zase za rok. Termíny jsou 18.6 a 24.6 2018 vždy od 17:00.

  • cena za degustaci 300 kč
  • rezervace pouze telefonicky na Base Camp tel. 581 702 351
  • rezervace je platná pouze po složení zálohy 100 kč

K degustaci bude 10 vzorků vín z Přerova a k tomu něco k zakousnutí, např.:

  • Tramín červený 2017 Sur lie suchý & šunková rolka s křenem
  • Pink mamut 2017 suchý & rillettes z konfitovaných kachních prsíček
  • Chardonnay 2017 suché & tataráček z uzeného lososa
  • a i něco sladšího...

Těší se na Vás Marek a Jirka

2017 - shrnutí ročníku s přívlastkem "problémový"

Raný nástup rašení v severních šířkách pěstování révy vinné znamená pro vývoj révy dobrý základ, nese sebou ovšem riziko poškození oček pozdními jarními mrazíky, což se potvrdilo i v tomto roce. Réva díky velmi teplému počasí vyrašila již na začátku dubna, následně nastalo výrazné ochlazení a 21.4.17 klesla teplota po celou noc na -2°C což přineslo poškození rašících oček Tramínu a mírně Chardonnay. Další průběh od května do konce srpna s výjimkou postižení kroupami, které nebylo naštěstí fatální bych hodnotil jako ideální pro vývoj révy a hroznů, navíc bez tlaku houbových chorob. Září nám ovšem ukázalo, proč se říká, že se úroda počítá až je pod střechou. Po třech týdnech vydatných dešťů skončila 1/3 úrody na zemi a Tak jsme rádi, že se nám podařilo vůbec něco sklidit. Stejně jako v r. 2016 jsme sklidili 2,3t hroznů a jsme za ně šťastni. Vína vypadají být lehčí, aromatičtější s pikantní kyselinkou a těšíme se na ně.

Vinobraní letos začalo opravdu brzy, 19.9.2017 jsme sklidily Chardonnay 19,5°NM.

Počasí v září dozrávání hroznů příliš nepřeje, snad se ještě na pár dnů umoudří

A je to opět tady, možnost ochutnat naše vína na dvou přednáškách stejně jako vloni.

Kdo zaváhá, bude muset vydržet další rok

vinobraní 2016



Tak máme sklizeno.

15.10.2016 jsme zakončili sklizní Tramínu  a Hibernalu komplikovaný ročník 2016.

Přes jarní mrazíky, které naši vinici postihly 26.4 a přes vysoký tlak houbových chorob díky vyšším srážkám v červnu a červenci se nám nakonec podařilo sklidit 2,2t zdravých, dobře vyzrálých hroznů.


A je to tady. Dlouho očekáváná chvíle po měsících dřiny. 2.10.2016 jsme sklidily Kerner, Chardonnay a Pinot noir, vše v pozdním sběru, těšíme se na vína. Ještě nás čeká Tramín a Hibernal.

PŘEDNÁŠKA NA BASE CAMPU 30.5.16